/Files/images/vihovna_robota/nadpisi.png

2017 року Японія і Україна відзначають 25 річницю встановлення дипломатичних відносин.

/Files/images/vihovna_robota/09615504.jpg

Цікаві факти про Японію

1. Японці дуже поважають тих, хто може сказати їхньою мовою хоча б дві фрази. Вони вважають, що вивчити її нереально.
2. Японці постійно говорять про їжу, а коли вони їдять, то обговорюють, як їм подобається частування. Повечеряти, не вимовивши кілька разів oishii (смачно) - дуже неввічливо.
3. Напевно, правильним харчуванням можна пояснити той факт, що тут дуже рідко побачиш японку із зайвою вагою.
4. У Японії найповільніший у світі МакДоналдс.
5. У Японії дуже чесні люди. Якщо ви загубили гаманець у метро, 90% імовірності, що його здадуть у бюро знахідок.
6. Під час землетрусів у Японії не буває мародерства.
7. Японські поліцейські - найчесніші у світі, хабарів не беруть. Хіба що іноді за незначні порушення можна вмовити відпустити, прикинувшись "бакою". По-японськи "дурень" звучить як "бака" (дослівно дурний чоловік).
8. Токіо - найбезпечніший мегаполіс у світі. У Токіо настільки безпечно, що шестирічні діти самостійно користуються громадським транспортом.
9. Японці дуже сором'язливі, не звиклі висловлювати свої почуття. Для багатьох справжній подвиг сказати: "Я тебе кохаю".
10. Третина весіль у країні - результат організованих батьками сватання та оглядин.
11. У японських сім'ях абсолютно нормальна ситуація, коли брат із сестрою взагалі не розмовляють, навіть не знають номерів мобільних телефонів одне одного.
12. Японці практично ніколи не кличуть гостей додому. Запрошення "заходьте як-небудь" у більшості випадків варто сприймати виключно як ввічливий зворот.
13. Японці - божевільні трудоголіки. Можуть запросто працювати 15-18 годин на день без перерви на обід.
14. Приходити на роботу вчасно в Японії вважається поганим тоном. На місці треба бути хоча б на півгодини раніше.
15. У японській мові навіть є слово "кароші", що буквально перекладається, як "смерть від перепрацювання". У середньому щороку з цим діагнозом помирає десять тисяч осіб.
16. У японців дуже низькі пенсії. Максимальна соціальна виплата бідним старим становить десь 300 доларів. Передбачається, що кожен японець сам повинен подбати про свою старість.
17. У північних містах Японії всі тротуари з підігрівом, тому тут ніколи не буває ожеледиці.
18. У Японії на вулицях можна побачити вази з парасольками. Якщо починається дощ, можете взяти будь-яку, а потім, коли дощ закінчується, ставите в найближчу вазу.
19. На японських вулицях ви не побачите сміттєвих баків. Усе сміття японці несуть додому, а потім сортують на чотири види: скло, спалюване, перероблюване й неспалюване сміття.
20. У деяких швидкісних поїздах кондуктор при вході у вагон знімає головний убір і кланяється, і тільки потім перевіряє квитки.
21. Кожен другий японець чудово малює й непогано співає. Частково це результат системи виховання дітей - їх спершу вчать малювати і співати, а потім говорити й писати.
22. У Японії навчальний рік починається першого квітня. До речі, в японській мові в місяців немає назв, замість цього вони позначаються порядковими номерами. Рівень грамотності становить майже 100%.

/Files/images/pochatkova_shkola/бібліотека4.jpg /Files/images/vihovna_robota/IMG_20170607_143508.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 260

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.